W miniony czwartek w Hotelu LOFT 1898 przy ul. Pułaskiego 24 K odbyło się pierwsze spotkanie z cyklu „ Kulinarna Równowaga – trening dobrego odżywiania”.
Spotkania adresowane są do osób, którym nie jest obojętne, co jedzą oraz które chciałyby dowiedzieć się, jak dbać o zdrowie i urodę.
O zasadach dobrego odżywiania opowiadała Katarzyna Różańska, dietetyk z poradni „Równowaga” w Suwałkach. Nowe trendy kulinarne zaprezentował Szef kuchni Restauracji Tatarak - Maciej Wiśniewski.
W ramach spotkania odbyły się również konsultacje dietetyczne, analiza składu ciała, a także degustacje potraw z nowego menu Restauracji Tatarak i pokaz kuchni molekularnej. Wśród uczestników spotkania rozlosowano nagrody - miesięczną opiekę dietetyczną w Poradni Dietetycznej „Równowaga” oraz dwie kolacje złożone z trzech dań w Restauracji Tatarak.
Zdjęcia: Marta Orłowska