Nowe otwarcie z nowym szefem kuchni przeżywa bar Bistro, położony przy drodze wylotowej do Raczek. To świetne miejsce na weekendowe śniadania i obiady.
- Wszystko na Å›wieżo, wyjÄ…tkowe smaki potraw kuchni polskiej – poleca Emil Sojko, szef kuchni Bistro. – W dodatku, wspaniaÅ‚y klimat naszego lokalu i bardzo konkurencyjne ceny.
Od poniedziaÅ‚ku do piÄ…tku Bistro czynne jest przez caÅ‚Ä… dobÄ™. W soboty zaprasza do godz. 22, a w niedziele – do 18.00. Zestawami Å›niadaniowymi kusi już od rana, przyciÄ…ga bogatym obiadowym menu.
- Obiad dnia, pyszna zupa i danie gÅ‚ówne, od poniedziaÅ‚ku do piÄ…tku kosztuje u nas 12 zÅ‚ – mówi Emil Sojko.
Godne polecenia sÄ… rosóÅ‚ z kluseczkami czy krem z pomidorów z grzankami zioÅ‚owymi, pierogi wÅ‚asnego wyrobu ruskie bÄ…dź z miÄ™sem. Na uwagÄ™ zasÅ‚ugujÄ… pstrÄ…g pieczony z cytrynÄ… i zioÅ‚ami, ryba w cieÅ›cie, golonka, grillowana karkówka, Å›wieżynka, makaron ze szpinakiem, czy ćwiartka kurczaka pieczonego w warzywach z rozmarynem.
- Wybór daÅ„ gÅ‚ównych jest znacznie bogatszy, proponujemy też pyszne saÅ‚atki i domowe ciasto – zachwala Emil Sojko . – Najlepiej przekonać siÄ™ o tym samemu. Zapraszamy na Buczka 183. Panuje u nas serdeczna, rodzinna atmosfera.
Jest duży parking, miejsca wystarczy dla wszystkich. Bistro.