Urząd Gminy Suwałki zaprasza do udziału w konkursie kulinarnym "Najsmaczniejsza Potrawa Rybna". Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 18 sierpnia, podczas dożynek gminnych w Przebrodzie.
REGULAMIN KONKURSU
,,NAJSMACZNIEJSZA POTRAWA RYBNA”
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1. Organizatorem konkursu jest Gmina Suwałki
2. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 18 sierpnia 2019 r. w Przebrodzie podczas
Dożynek Gminnych.
3. Organizator nie zwraca uczestnikom kosztu udziału w konkursie.
CELE KONKURSU
Promocja walorów kulinarnych regionu Suwalszczyzny, w tym bogactwa i różnorodności rybich przysmaków.
WARUNKI UCZESTNICTWA
-
Uczestnikami konkursu mogą być mieszkańcy i turyści obszaru objętego Strategią Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2016-2022 Lokalnej Grypy Rybackiej ,,Pojezierze Suwalsko-Augustowskie”.
-
Uczestnikami konkursu nie mogą być członkowie komisji oceniającej potrawy zgłoszone do konkursu.
-
Potrawa konkursowa musi być przygotowana z ryb, żyjących w akwenach wodnych obszaru działania Lokalnej Grypy Rybackiej ,,Pojezierze Suwalsko-Augustowskie”.
-
Warunkiem udziału w konkursie jest:
-
dostarczenie w terminie do 09.08.2019 r. do Urzędu Gminy Suwałki, ul. Świerkowa 45,
16-400 Suwałki pokój nr 114 karty zgłoszenia (zgodnie z załącznikiem nr 1); -
dostarczenie potrawy do namiotu organizatora podczas Dożynek Gminnych w Przebrodzie
w dniu 18.08.2019 r. w godz. 12.00-12.30. Potrawa musi być opisana zgodnie
z załącznikiem nr 2.
-
Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu tylko jedną potrawę.
-
Oceny potraw i przyznania nagród dokonuje komisja konkursowa złożona z trzech osób, powołana przez Organizatora. Komisja ocenia potrawy w zakresie:
-
prezentacji i estetyki;
-
walorów smakowych potrawy;
-
zgodności z niniejszym regulaminem.
-
Organizator przewiduje nagrodzenie I, II i III miejsca orz przyznanie wyróżnienia. Nagrodami w konkursie będzie sprzęt AGD.
-
Od podjętej przez komisję decyzji nie przysługuje odwołanie.
POSTANOWIENIA KOŃCOWE
-
Organizator zastrzega sobie prawo do publikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu.
-
Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w Regulaminie.
-
Wszystkie kwestie, których nie ma w Regulaminie, ustala Organizator.
-
Organizator zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w Regulaminie.
-
Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem tel. 87 565 93 41.
KARTA ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
,,NAJSMACZNIEJSZA POTRAWA RYBNA”
IMIĘ I NAZWISKO:………………………………………………………………………….
ADRES ZAMIESZKANIA/ POBYTU:………………………………………………………
TEL. KONTAKTOWY…………………………………………………..................................
INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w Urzędzie Gminy Suwałki jest: Wójt Gminy Suwałki, ul. Świerkowa 45, 16-400 Suwałki, tel. 875659300, e-mail sekretariat@gmina.suwalki.pl
2. Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych – e-mail: iod@gmina.suwalki.pl
3. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U. z 2019 r. poz. 1145 z późn. zm.) oraz zawartej niniejszej umowy.
4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu wykonania niniejszej umowy.
5. Dane nie będą udostępniane innym podmiotom niż na podstawie przepisów prawa.
6. Dane nie będą przekazywane do Państw trzecich.
7. Jednocześnie posiada Pan/Pani możliwość dostępu i aktualizacji podanych danych osobowych.
8. Przysługuje Panu/Pani prawo do żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych osobowych.
9. Przysługuje Panu/Pani prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne o wykonania niniejszej umowy.
11. Udostępnione dane przez Pani/Pana podlegają przetwarzaniu w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.
12. Dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane przez okres 6 lat.
………………………………………
(podpis)
OPIS POTRAWY
NAZWA POTRAWY:…………………………………………………………………………
IMIĘ I NAZWISKO WYKONAWCY:………………………………………………………
ADRES ZAMIESZKANIA/ POBYTU:………………………………………………………
TEL. KONTAKTOWY…………………………………………………..................................
Projekt pn. ,,Czas na rybkę! Piknik rybny w Gminie Suwałki” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w ramach Programu Operacyjnego ,,Rybactwo i Morze”.