Święto Odzyskania Niepodległości zbiega się z dniem św. Marcina, a wtedy nie tylko w Polsce, ale i prawie w całej Europie na stołach pojawia się gęsina.
Restauracja-pub Browar Północny w Suwałkach organizuje Święto Gęsi - dwudniową, sobotnią i niedzielną ucztę. W kamienicy przy Noniewicza kucharze będą polecać rosół na gęsich szyjach, pierś gęsi z dynią piżmową, puree z kapusty modrej, kaszą gryczaną i sosem z gęsi, udo z gęsi confit podane z grillowaną gruszką, sosem borówkowym i pieczonymi ziemniakami, a także pierogi własnej roboty z gęsiną.
Na deser, obowiązkowo rzecz jasna, Rogale Marcińskie z białym makiem. .
Browar Północny proponuje ucztę nie tylko dla ciała. W sobotę od 20.00 na scenie królować będzie Flesh Creep, blues-rockowa kapela, złożona ze znanych muzyków z Suwałk i regionu, mająca za sobą występy na Nottoden czy Suwałki Blus Festival, w Austrii, Niemczech Francji czy Irlandii.
Rezerwacja stolików – tel. 502 699 399.