17.05.2016

Kulinarna równowaga – nowe menu Restauracji Tatarak

Innowacyjne receptury oraz sprawdzone smaki. Nowe menu Restauracji Tatarak, mieszczącej się w Hotelu Loft, zaskakuje różnorodnością. Króluje wołowina. Są dania z salsefii czy pasternaku, ale także dziczyzna z malinami. Wszystko podawane w niebanalny sposób - na kamiennych talerzach…

- Wołowina jest mięsem pełnym wartości odżywczych, chociaż wciąż niedocenianym. Aktualnie na nowo odkrywamy jej zalety. W menu proponujemy wołowinę w ponad dziesięciu odsłonach. Jest znane carpaccio, ale podawane z sosem teriyaki. Polędwicę wołową urozmaiciliśmy serem z Wiżajn, a antrykot podajemy w wersji z serem camembert oraz w wersji z sosem barbecue - opowiada szef kuchni Restauracji Tatarak Maciej Wiśniewski.

Kulinarnych rozmaitoÅ›ci jest wiÄ™cej. Można skosztować tak niecodziennych zestawieÅ„, jak sandacz w asyÅ›cie wytrawnej muffinki czy woÅ‚owina Angus podawana z… sÄ™kaczem. Natomiast dodatkiem do miÄ™s sÄ… nie tylko ziemniaki. - Proponujemy kasze takie jak pÄ™czak, puree gryczane, ale też warzywa, w tym nieco zapomniany pasternak czy salsefiÄ™ – wymienia szef kuchni. Warzywa stanowiÄ… ważny element daÅ„ gÅ‚ównych, sÄ… też dostÄ™pne w postaci zup kremów oraz soków.

Nie caÅ‚a karta daÅ„ ulegÅ‚a zmianie. Najbardziej popularne i najchÄ™tniej wybierane przez goÅ›ci potrawy pozostaÅ‚y: wyÅ›mienita Kaczka UÅ‚ana z rozmarynem, Stek Rotmistrza, a także polÄ™dwiczki wieprzowe sous vide, które doczekaÅ‚y siÄ™ nowej wersji, z sosem kurkowym. SÄ… też dania regionalne. - Kartacze, bliny i pierogi w karcie to ukÅ‚on w stronÄ™ goÅ›ci przyjeżdżajÄ…cych z innych części Polski albo z zagranicy. Osobom pytajÄ…cym o tradycyjne smaki regionu polecamy też sielawÄ™, którÄ… podajemy z selerem i groszkiem cukrowym - mówi Maciej WiÅ›niewski.

IstotÄ… nowego menu Restauracji Tatarak jest zachowanie odpowiednich proporcji: pomiÄ™dzy nowatorstwem i tradycjÄ…, wartoÅ›ciami odżywczymi i kwestiÄ… smaku, propozycjami dla poszukiwaczy nowych doznaÅ„ kulinarnych oraz dla osób o bardziej konserwatywnych gustach.

Równowadze kulinarnej bÄ™dzie też poÅ›wiÄ™cone wyjÄ…tkowe wydarzenie w Hotelu Loft, zaplanowane na 19 maja, w czwartek, o godzinie 18.00. O zasadach dobrego odżywiania opowie dietetyk z poradni „Równowaga” - Katarzyna RóżaÅ„ska. Nowe trendy kulinarne zaprezentuje Maciej WiÅ›niewski. BÄ™dÄ… degustacje potraw debiutujÄ…cych w karcie daÅ„ Restauracji Tatarak, konkursy i prezenty. Patronem medialnym wydarzenia jest portal Suwalki24.

WiÄ™cej na temat spotkania kulinarnego na stronie www.hotelloft.pl/kulinaria  

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
07.21.2024 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.4889 4.5795
USD 0.00% 4.1175 4.2007
GBP 0.00% 5.1508 5.2548
CHF 0.00% 4.5999 4.6929
Dodaj nowe og³oszenie