26.04.2024

Suwalska restauracja Sudavia zdobywcą Złotego Widelca

Restauracja Sudavia, mieszcząca się w Hotelu Szyszko przy ul. Innowacyjnej, została laureatem prestiżowego konkursu „Polska od Kuchni” i zdobyła słynny Złoty Widelec.

Nagrodę odebrał właściciel firmy, Tomasz Szyszko, który podkreśla, że jest ona rezultatem pracy całego zespołu. 

Konkurs „Polska od Kuchni”, który wręcza laureatom słynny w świecie gastronomii Złoty Widelec, odbył się już 13. raz. Jest organizowany przez Fundację WIP Warto Im Pomóc przy wsparciu Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Po raz pierwszy to wyróżnienie zdobyła suwalska restauracja. 

- Jestem niesamowicie dumny z tej nagrody. Widzę, że moje decyzje, czasami nieco ryzykowne, mają sens i przynoszą efekty -mówi Tomasz Szyszko. - Dodatkowo mam to szczęście, że zbudowaliśmy wraz z pracownikami zespół profesjonalistów. Nasz szef kuchni, Łukasz Ogonowski to niezwykle utalentowany, ambitny i kreatywny człowiek, który zmotywował nas do udziału w tym konkursie. Pracowita, rzetelna i oddana firmie jest wieloletnia dyrektor ds. gastronomii, Agnieszka Makowska.. W tym konkursie jednak nie ocenia się jedynie smaku i wyglądu dań, ale również poprawność obsługi, wystrój i czystość lokalu, zatem podziękowałem każdemu pracownikowi, od pań sprzątających, ekipy remontowej, poprzez recepcję, która jest wizytówką hotelu i odpowiada za pierwsze wrażenie, po załogę kelnerską.

Na werdykt wpływa też jakość obsługi kelnerskiej i umiejętne doradztwo, a nawet długość oczekiwania na danie, czy sposób podania rachunku. 

- Podczas uroczystej gali miałem przyjemność porozmawiać z jurorką, która oceniała Sudavię - opowiada Tomasz Szyszko. - To osoba z ogromnym doświadczeniem w branży, mistrzyni świata sushi, co tym bardziej nam schlebia. Pogratulowała nam sukcesu, ale również zwróciła uwagę, nad czym nadal musimy pracować. Ta rozmowa była jedną z największych wartości dodanych konkursu.

W restauracji Sudavia weszła świeża, wiosenno-letnia karta menu, w której znalazly się m.in. kartacze z mięsem z policzka wołowego, posypane wiórkami ze świeżej trufli, pierogi z mięsem bażanta, stek z antrykotu sezonowany 21 dni, pierś kaczki z groszkiem cukrowym, sałatki i desery.

 

 

Źródło i fot. Hotel Szyszko

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*
 
 
Sponsor pogody
Pogoda
Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowych wiadomościach w serwisie podaj nam swój e-mail.

Kursy walut
11.28.2024 Kupno Sprzedaż
EUR 0.00% 4.4889 4.5795
USD 0.00% 4.1175 4.2007
GBP 0.00% 5.1508 5.2548
CHF 0.00% 4.5999 4.6929
27.11.2024

Szukam pracy

Dodaj nowe ogoszenie