Czołowi w naszym kraju kucharze - Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo i Paweł Pojawa opanowali w sobotę kuchnię Hotelu Loft w Suwałkach. Przygotowali pyszności dla uczestników charytatywnej kolacji na rzecz chorej na SMA Hani Poczobut.
W wielomiesiÄ™cznÄ…, ale zakoÅ„czonÄ… sukcesem akcjÄ™ zbiórki ponad 9 mln zÅ‚ na najdroższy lek Å›wiata produkowany w USA, który bÄ™dzie podany dziecku w klinice w Lublinie zaangażowaÅ‚o siÄ™ mnóstwo osób i instytucji z caÅ‚ego regionu. Sobotnia kolacja, która przyniosÅ‚a kolejne pieniÄ…dze na leczenie i rehabilitacjÄ™, byÅ‚a niejako podsumowaniem walki o HaniÄ™.
W charytatywnej imprezie w hotelowej restauracji "Tatarak" uczestniczyli dziadkowie dziewczynki, którzy dziÄ™kowali wszystkim za wsparcie, w tym suwalskim uczniom oraz znanym kucharzom, ktorzy przygotowali ucztÄ™ dla duszy i ciaÅ‚a, z policzkami wieprzowymi jako daniem gÅ‚ównym.
- Przez cały ten trudny czas powtarzaliśmy, że dobro wraca i teraz mam pewność, że tak jest - podkreślał dziadek Hani.
- My robimy to, co kochamy - gotujemy, a PaÅ„stwo przekazujÄ… pieniÄ…dze i zapraszajÄ… małżonków na kolacjÄ™ - w imieniu kucharzy wystÄ…piÅ‚ Robert Sowa. - Taka forma pomagania jest bardzo fajna.
WD