Znani suwalscy szefowie kuchni i restauratorzy, laureaci Włóczni Jaćwingów Piotr Bagiński i Mariusz Łanczkowski własnoręcznie podadzą prosiaka pieczonego przez 20 godzin w piecu chlebowym.
Atrakcyjne i smakowite menu to specjalność Centrum Bankietowego Astoria przy ul. Hubala. Obok pieczonego prosiaka pojawi się więc pieczony bóbr, rarytas kuchni mięsnej z dziczyzny - tatar z jelenia, stół wiejski, stół rybny, Hubertówna w trzech odsłonach, a także bufet kawowy z ciastem.
Tych i wielu innych specjałów będzie można skosztować już 13 maja (sobota) od godz. 20:00 na V Balu Przedsiębiorcy, na który wszystkich chętnych zaprasza Izba Przemysłowo-Gospodarcza w Suwałkach. To organizacja zrzeszająca około 100 małych, średnich i dużych firm, przedsiębiorstw i instytucji okołobiznesowych z całego regionu.
W życiu jak w biznesie, żeby znaleźć się we właściwym czasie we właściwym miejscu i w doborowym towarzystwie, trafne decyzje trzeba podejmować szybko. Zgłoszenia na Bal przyjmowane są tylko do najbliższego wtorku, 9 maja pod nr. tel. 601 143 100 i adresem mailowym: biuro@ipg.suwalki
Na gości w Centrum Bankietowym Astoria w Suwałkach czekają okrągłe, 10-osobowe stoły, a w przypadku większych grup można zamówić prostokątne stoliki na 12, 20 i 28 osób.
Czeka także parkiet. Do tańca, w rytm polskich i światowych przebojów różnych gatunków muzycznych zaprosi zespól Grafit z Olecka.
Tradycją Balu Przedsiębiorcy jest jego dobroczynny charakter. W trakcie wydarzenia, prowadzonego przez profesjonalnego konferansjera, zostanie zorganizowana wystawa i licytacja prac podopiecznych Stowarzyszenia Aktywni Tak Samo, które od kilkunastu lat opiekuje się młodymi ludźmi z niepełnosprawnością intelektualną, a od 10 lat w budynku przy ul. Wojska Polskiego prowadzi Środowiskowy Dom Samopomocy Dom Dziennego Pobytu.
Wstęp na V Bal Przedsiębiorcy kosztuje 590 zł od pary.
Izba Przemysłowo-Gospodarcza w Suwałkach
serdecznie zaprasza!
(materiał promocyjny IPG w Suwałkach)
Fot. Suwalki24.pl