Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne.
W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spÄ™dzone dbamy rodzinne chwile byÅ‚y wyjÄ…tkowo smaczne. Oferowane przez nas produkty sprawiÄ…, że tradycyjne potrawy zyskajÄ… doskonaÅ‚y smak i stanÄ… siÄ™ ozdobÄ… Å›wiÄ…tecznego stoÅ‚u.
Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachÄ™camy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiÄ…zaÅ„ i do korzystania z naszych propozycji dostÄ™pnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl.
W te ÅšwiÄ™ta pamiÄ™tajmy o tym, co najważniejsze – miÅ‚oÅ›ci i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania.
Składniki:
- 500 g twarogu póÅ‚tÅ‚ustego Mazurski Smak
- 200 g cukru pudru
- 5 żóÅ‚tek twardych
- 2 żóÅ‚tka pÅ‚ynne
- 120 g masła extra Mazurski Smak
- 2 łyżki sera mascarpone Mlekpol
- laska wanilii
- 2 Å‚yżki posiekanych migdaÅ‚ów
- 2 krople esencji migdałowej
- 50 g rodzynek
Przygotowanie:
W malakserze mieszamy zmielony twaróg z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gÅ‚adkiej masy.
Dodajemy masło (o temperaturze pokojowej), mascarpone, nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję.
Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu.
Dodajemy do niego namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia.
FormÄ™ wykÅ‚adamy masÄ… i dokÅ‚adnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
Podajemy udekorowane pÅ‚atkami migdaÅ‚ów.
(material partnera)