Dziczyzna była głównym tematem tegorocznego Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Sąsiedzi przy Stole. W konkursie, który odbył się w ramach Suwalskiego Jarmarku Folkloru i Smaku, wzięło w tym roku udział jedenaście drużyn.
Jak podkreÅ›lajÄ… uczestnicy Konkursu, jest on doskonaÅ‚Ä… okazjÄ… do zaprezentowania swoich umiejÄ™tnoÅ›ci, poznania innych miÅ‚oÅ›ników kuchni, zainspirowania siÄ™. To także wyjÄ…tkowa możliwość promowania żywnoÅ›ci ekologicznej, a zwÅ‚aszcza dziczyzny, która jest najzdrowszym miÄ™sem oraz innych darów lasu.
Konkursowi towarzyszyÅ‚y warsztaty kulinarne suwalskich szkóÅ‚ o profilu gastronomicznym oraz wystÄ™py suwalskich zespoÅ‚ów i kapel.
Członkowie Uniwersytetu Trzeciego Wieku wystąpili z programem Karczma żydowska.