Nowe otwarcie z nowym szefem kuchni przeżywa bar Bistro, położony przy drodze wylotowej do Raczek. To świetne miejsce na weekendowe śniadania i obiady.
- Wszystko na świeżo, wyjątkowe smaki potraw kuchni polskiej – poleca Emil Sojko, szef kuchni Bistro. – W dodatku, wspaniały klimat naszego lokalu i bardzo konkurencyjne ceny.
Od poniedziałku do piątku Bistro czynne jest przez całą dobę. W soboty zaprasza do godz. 22, a w niedziele – do 18.00. Zestawami śniadaniowymi kusi już od rana, przyciąga bogatym obiadowym menu.
- Obiad dnia, pyszna zupa i danie główne, od poniedziałku do piątku kosztuje u nas 12 zł – mówi Emil Sojko.
Godne polecenia są rosół z kluseczkami czy krem z pomidorów z grzankami ziołowymi, pierogi własnego wyrobu ruskie bądź z mięsem. Na uwagę zasługują pstrąg pieczony z cytryną i ziołami, ryba w cieście, golonka, grillowana karkówka, świeżynka, makaron ze szpinakiem, czy ćwiartka kurczaka pieczonego w warzywach z rozmarynem.
- Wybór dań głównych jest znacznie bogatszy, proponujemy też pyszne sałatki i domowe ciasto – zachwala Emil Sojko . – Najlepiej przekonać się o tym samemu. Zapraszamy na Buczka 183. Panuje u nas serdeczna, rodzinna atmosfera.
Jest duży parking, miejsca wystarczy dla wszystkich. Bistro.