Zapraszamy na relację na żywo


GKS Wikielec


Wigry Suwałki

22.11.2024
17:00

09.10.2024

Restauracja Dworek Hołny k/Ogrodnik

Zapraszamy Państwa do "Dworku Hołny" - wyjątkowego miejsca i restauracji zlokalizowanej na Sejneńszczyźnie w miejscowości Hołny Mejera k/Ogrodnik. Mamy nadzieję, że nasz obiekt położony w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora Hołny pozwoli Państwu spędzić wolne chwile w przemiłej atmosferze.

Liczymy, że proponowane przez nas pieczone, smażone i wędzone ryby z okolicznych jezior oraz specjalnie przyrządzane (sous vide) pozostałe dania - usatysfakcjonują Państwa podniebienia i sprawią, że będziecie naszymi stałymi gośćmi.  


Dla dzieci i młodzieży mamy specjalne propozycje w postaci mega burgerów z własnoręcznie pieczonych bułek oraz wołowiny pochodzącej od lokalnych hodowców z Sejneńszczyzny. Nasza mini pizza z dodatkiem ziół i wyjątkowych serów z Wiżajn zaspokoi apetyt najmłodszych gości. 
Oprócz przepysznych dań, na ponad 11 hektarowej nieruchomości postaramy się przygotować Państwu szereg atrakcji zarówno dla dorosłych - park nad stawem, leżaki do opalania, obiekt przeszklonych saun z widokiem na staw (parowej i suchej) jak i dzieci - kąpielisko z przepiękną piaszczystą plażą, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, boisko do piłki nożnej.  

 

SPRÓBUJMY CZEGOŚ WYJĄTKOWEGO...

REGIONALNE RYBY

Pierogi starego rybaka                                                                           

nadziewane farszem z karpia i okonia z dodatkiem duszonej cebulki oraz sosem buraczkowym

 

Faworki z okonia  

serwowane z  frytkami, gęstą śmietaną, szczypiorkiem i surówką

 

Sandacz na plackach z cukinii 

smażony filet z fasolką szparagową z dodatkiem sosu francuskiego

 

Sielawa wigierska saute                                                                  

z frytkami lub swojskim pieczywem oraz młodą kapustą

 

Lin w sosie śmietanowo-cebulowym  

filetowany i smażony z dodatkiem łódeczek z ziemniaków i ogórkiem małosolnym 

 

Pstrąg pieczony z sosem śmietanowo-porowym 

podawany w całości (wyfiletowany) z ziemniakami i warzywami z wody

 

Pstrąg z pieca w sakiewce   

filet z lodami chrzanowo-miętowymi pieczony w towarzystwie papryki, cebulki, suszonych pomidorów z dodatkiem świeżego szpinaku i opiekanych ziemniaków

 

* pieczywo wyrabiane i wypiekane jest na miejscu

* masełko wyrabiane jest na miejscu

 

Hołny Mejera k/Ogrodnik

telefon 602 485 777, 666 555 113 

Więcej szczegółów tutaj 

godziny otwarcia 9.00-21.00

udostępnij na fabebook
Skomentuj:
nick*
komentarz*