Otwarta cztery miesiące temu w zabytkowej kamienicy przy ul. Noniewicza, wprost oblegana w weekendy restauracja skutecznie konkuruje na suwalskim rynku także na co dzień. W tygodniu przyciąga gości wyśmienitą kuchnią.
W Suwałkach obserwujemy wysyp jadłodajni i barów, coraz bardziej przyzwyczajamy się do stołowania się „na mieście”. Oszczędzamy i czas, i pieniądze.
Browar Północny zaprasza na „obiady dnia” od 12.00 do 16.00, a szefowie kuchni Krystian Hoffmann i Łukasz Lesicki starają się, by składały się one z jak najbardziej atrakcyjnych potraw.
W poświąteczny wtorek na „obiad dnia” była zupa grochowa i grillowany kurczak podany z puree ziemniaczanym i glazurowaną marchewką z groszkiem, a w środę kremowa zupa z selera i pietruszki z maślaną grzanką, konfitowany kark wieprzowy z kluską śląską i zasmażanymi burakami.
Dzisiaj jest czwartek i tego dnia nie trzeba wymyślać niczego specjalnego, lecz zastosować stare, sprawdzone receptury, bo po zupie pomidorowej z makaronem, na stołach restauracji pojawią kartacze z okrasą i surówką z białej kapusty. Długo by się rozpisywać, lepiej popatrzmy i posłuchajmy.
(materiał promocyjny)