11.03.2015

Nie tylko smaczne, ale też pięknie podane [wideo]

W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach już po raz kolejny odbył się szkolny konkurs nakrywania stołów wielkanocnych.

W konkursie zorganizowanym przez nauczycieli wzięli udział głównie uczniowie z pierwszych, drugich i trzecich klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Jury oceniało sposób ułożenia bielizny i zastawy stołowej, estetykę i dekorację, wkład własny w wykonanie elementów, pomysłowość oraz organizację pracy. Można było zobaczyć tradycyjne, jak i nowoczesne aranżacje.

Jak mówi Władysław Renowicki, dyrektor Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Suwałkach, ważne jest nie tylko, to, aby jedzenie było smaczne, należy też odpowiednio przygotować stół, zwłaszcza w święta.

(just)

udostępnij na fabebook